Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

TCP/IP verplicht??

  • Erwin

    Hoi,

    In het bedrijf waar ik werk is een NTFS netwerk aangelegd. Moet je van TCP/IP gebruik maken om een irantranet aan te leggen? Nu hebben we een folder op het netwerk waar de HTML files instaan. Wat betreft de browser werkt dit wel. Er kan nu echter geen massage board gedraaid worden omdat dat met cgi werkt, Graag informatie hierover.

    Erwin

  • Jur

    Je opent nu waarschijnlijk gewoon een html file op een share, da's geen intranet. Je moet toch minimaal iets als IIS of Apache draaien wil je een echt intranet over http opzetten. En ja, daar heb je inderdaad tcp/ip voor nodig.

    Probeer eens Webpagina's creeren voor Dummies ( no offense) http://www.nl.bol.com/cec/cstage?eccookie=&ecaction=bolprditmview&PrdId=666881350&ctnt=REVIEW

    Probeer ook es deze links:

    http://www.elementkjournals.com/w9p/9711/w9p97b5.htm

    http://www.zdnet.com/devhead/stories/articles/0,4413,1600670,00.html

    oftewel:

    http://www.google.com/search?q=how+to+set+up+an+intranet&hl=en&start=20&sa=N

  • Erwin

    Inderdaad, een share op de server. Niet een intranet zoals het hoort maar het werkt wel. Handleidingen en dergelijke kunnen zo uitstekend gebruikt worden.

    Groeten,

    Erwin

  • Daniël

    Erwin,

    NTFS is een manier om je harde schijf in te delen (net zoals FAT en FAT32). Dit heeft niets met je netwerk te maken. Voorts is het zo dat TCP-IP het meest gebruikte protocol is in netwerken. Dit is mede zo omdat het simpel te routeren is op grote en kleine netwerken en het goed samenwerkt met de meeste OS. En ja, zoals Jur al aangaf, je hebt gewoon een gedeelde share en geen intranet.

  • Erwin

    Oke, het mag dan geen volwaardig intranet zijn maar het voldoet wel. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld handleidingen makkelijk door de medewerkers bekeken worden.

    Groet, Erwin

  • Jacob

    dag Erik,

    ik begrijp dat je je graag wilt houden aan de situatie zoals die nu bij jullie draait, maar als je gebruik wilt maken van CGI-scripts zal je servertje dat wel moeten kunnen ondersteunen. Hoe weet een browser nou hoe die een CGI-script moet laten zien als er geen server is die dat voor je doet ? Een cgi-script is namelijk over het algemeen geschreven door de programmeertaal Perl en moet dus gekoppeld worden aan dat programma om de info juist te kunnen weergeven. De koppeling die je aan moet geven is alleen mogelijk als je een ‘echte’ intranet-server gaat draaien, Internet Information Server dus, en deze maakt dus inderdaad gebruik van TCP-IP.

    Dus wat jij wil is op de manier zoals het benaderen via een share absoluut niet mogelijk.

    Je zult het een en ander dus moeten omgooien..

    mvg

    Jacob..